Leder

Liv-Mette Storelvmo

Liv-Mette er 49 år og kommer fra Sørreisa. Hun jobber på laboratoriet hos Finnfjord AS. Hun er vår 9. kandidat til årets Stortingsvalg.

Liv-Mette Storelvmo

Bli bedre kjent med Liv-Mette Storelvmo:

Bli kjent med Liv-Mette!

Jeg heter Liv-Mette Storelvmo, er 49 år og kommer fra Sørreisa. Jeg er utdannet frisør, men oppdaget fort at dette ikke var min vei, og endte opp i smelteverkindustrien. Jeg er gift, har tre voksne barn og et barnebarn. Jeg har tidligere jobbet med renhold av kjøretøy og bygg hos TIRB/Cominor, og som telefonselger. Nå jobber jeg på laboratoriet hos Finnfjord AS. 

I 1983 var jeg med å starte opp Sørreisa AUF, da var jeg sekretær. Siden den gang har jeg vært engasjert. I fagbevegelsen har jeg vært aktivt medlem siden jeg startet min yrkeskarriere. Jeg er nå hovedtillitsvalgt på arbeidsplassen min og har vært dette de syv siste årene. Jeg ble valgt som leder av Sørreisa Arbeiderparti i 2020, en stor ære. 

Arbeiderpartiet er det partiet som tror på at vi løser de store tingene best sammen. Det gjør jeg også. Alle bidrar til en offentlig løsning, fremfor å ha en todelt modell der bare de med den tjukkeste lommeboken får de beste tingene. Som ung mor med et alvorlig sykt barn lærte jeg tidlig verdien av å ha et sterkt offentlig apparat. Når livet slår hardt med dørene og man har nok med å kjempe seg til neste dag, var velferdsstaten helt avgjørende for min del.

Jeg brenner for distriktspolitikk, at det skal være mange folk i distriktene om 50 år, og ikke bare noen få. Det krever en større satsning på utkant-Norge, bedre tilrettelegging og bredere tilbud der folk bor. Videre mener jeg også det er viktig med videre satsning på industrien. Den må få tid til å videreutvikle seg mot det grønne skiftet og ikke avvikles.